logo

Conexiune BNC

Conectorul BNC facilitează conexiunile de cabluri coaxiale la diverse tipuri de echipamente, în special la aparatele audio-vizuale. Conectorul BNC permite conectarea sau deconectarea cablului, prin împingerea în soclu şi rotirea inelului. Un mecanism special utilizat în conector permite introducerea conectorului în priză. Astfel conexiunea este solidă şi durabilă.

 

Oferta companiei Delta include mai multe tipuri de conectori de tip BNC si prize pentru diferite tipuri de cabluri coaxiale. Unul dintre cele mai populare este conectorul BNC cu compresie (fig. 1).

 

Fig. 1. Un exemplu de conector BNC cu compresie pentru cablu de tip RG-59 (pentru strângerea acestui conector este necesar un instrument special, care va garanta ermetizarea conexiunii, iar ruperea cablului va fi imposibilă)

 

 

Conectorii BNC sunt disponibili la două impedanţe diferite: 50 şi 75 Ω. Primele se utilizează pentru semnalele de înaltă frecvenţă, de exemplu în cadrul instalaţiilor WLAN sau a aparatelor de măsurare. Conectorii 75 Ω sunt mult mai populari; mai ales în cadrul instalaţiilor de televiziune, inclusiv a instalaţiilor de televiziune industrială.

 

Fig. 2. Conexiune BNC

 

Cei mai importanţi parametri care trebuie luaţi în considerare sunt: 

  • impedanţa conectorului – cei mai populari sunt conectorii 75 şi 50 Ω,
  • banda de lucru a conectorului – 4 GHz (50 Ω), 1 GHz (75 Ω) – indică frecvenţele la care semnalul va fi transmis corect,
  • atenuarea conectorului – valoarea indicată în dB, care stabileşte pierderile pe conector,
  • dimensiunile – dimensiunile cablului pentru care conectorul este adaptat,
  • modul de montare – se cunosc trei tipuri diferite de conectori cu răsucire, cu strângere (este necesar un instrument specializat), cu comprimare (este necesar un instrument specializat).
  • Scrie un comentariu

    *