logo

HD-CVI – standardul de transmitere a semnalului video

HD-CVI este un standard patentat de către firma Dahua Technology

Această soluţie ne permite vizualizarea la rezoluţii:

 

  • HD – 1280 x 720 px
  • Full HD – 1920 x 1080 px
  • 4 Mpx – 2560 x 1440 px
  • 8 Mpx 4K UHD – 3840 x 2160 px
  • HD-CVI permite transmiterea cu ajutorul unui singur cablu coaxial a semnalului video, audio şi a alimentării – Fig. 1.

     

    1 – Semnal video HD

    2 – Transmitere bidirecţională a datelor

    3 – Semnal audio

    Instalaţia trebuie proiectată în topologie de stea, asemănător cu sistemele analogice. Camerele se conectează la înregistrator în sistem punct-punct.

     

    Distanţa de transmisie a semnalului indicată de producător este chiar şi de 500 m – dacă se folosesc cabluri coaxiale de tip RG-59. După efectuarea testelor, am constatat că semnalul la o rezoluţie de 1080p poate fi transmis la distanţe de 400 m fără a se observa vreo pierdere a calităţii imaginii. În schimb, pentru rezoluţia de 720p, distanţa de transmitere creşte până la 500 m. Dacă se folosesc cabluri de calitate mai bună, distanţa de transmitere poate fi incrementată. Este posibilă transmiterea semnalului prin intermediul cablului de calculator. Distanţa de transmitere depinde de transformatoarele utilizate (în majoritatea modelelor testate aceasta este de aproximativ 150 m).

     

    Monitorizarea în cadrul sistemului este o alternativă pentru persoanele cu o instalaţie analogică mai veche. Fără a fi necesară schimbarea cablajului, puteţi obţine o imagine foarte bună la o rezoluţie chiar şi Full HD.

     

    Fig. 2. Vedere din camera HD-CVI cu rezoluţie 1080p

     

    În timpul alegeri înregistratorului trebuie să acordaţi o atenţie anumitor elemente: care este rezoluţia deservită, în ce sisteme poate funcţiona (anumite modele deservesc camerele chiar şi cu trei standarde diferite: HD-CVI, IP şi analogic – acestea poartă denumirea de camera hibrid) precum şi câte cadre pot fi alocate fiecărui canal. Instalând un înregistrator care deserveşte printre altele camerele analogice, puteţi să comutaţi foarte facil în sistemul HD-CVI fără a fi nevoie să schimbaţi toate camerele în acelaşi timp.

     

    Informații detaliate despre standard pot fi citite în articolul:

     

    Standarde video pentru monitorizare

     

    Leave a Reply

    *