logo

Standard ONVIF – protocol de comunicare în reţea

 

ONVIF (Open Network Video Interface Forum) – Forumul Interfeţelor Deschise pentru Sistemele de Reţele Video început în anul 2008 de către firmele: Axis, Sony şi Bosch a avut ca scop compatibilitatea pentru echipamentele de reţea. Problema legată de compatibilitatea camerelor şi înregistratoarelor IP este cunoscută oricărui instalator care cel puţin odată a încercat să conecteze echipamente fabricate de producători diferiţi. Datorită standardului global Onfiv am reuşit să normalizăm oarecum interfaţa IP. Acum, căutarea, adăugarea şi configurarea echipamentelor nu mai este imposibilă cum era în trecut (atunci când producătorii creau propriile interfeţe, care nu puteau fi conectate la alte echipamente). Astăzi Onvif este un consorţiu a mai multor firme. Acest tip de standard este utilizat în echipamentele produse de liderii din domeniul CCTV.

 

În anul 2012 au fost introduse profilurile standard. Profilurile au ca scop creşterea colaborării efective a echipamentelor. Utilizarea aceluiaşi tip de profil în echipamente garantează compatibilitatea acestora.

 

Profilul S utilizat în sistemele video bazate pe protocolul IP. Stabileşte streaming-ul video şi audio, metodele de comandă PTZ şi comandă ieşirile releelor.

 

Profilul G este responsabil pentru salvarea, căutarea şi redarea înregistrărilor de pe sistemul de înregistrare direct pe echipamentul clientului.

 

Profilul C este utilizat pentru integrarea sistemului cu controlul de acces. Acest profil permite accesarea de la distanţă a informaţiilor şi configurarea sistemului.

 

Chiar dacă în majoritatea cazurilor Onvif permite interconectarea diferitelor tipuri de echipamente, înainte de introducerea în ofertă a camerelor şi înregistratoarelor IP efectuăm teste de compatibilitate. Pe pagina noastră de Internet, lângă fiecare echipament IP se găseşte lista de compatibilitate – vă recomandăm să o consultaţi înainte de alegerea echipamentului.

 

Leave a Reply

*