logo

WDR (Wide Dynamic Range) – Gamă dinamică extinsă

WDR (Wide Dynamic Range) – gamă dinamică extinsă; este o funcție incorporată în camerele de supraveghere video ce permite obținerea imaginilor clare și bine iluminate în condiții dificile de iluminare

Funcția WDR oferă beneficii mai mari în comparație cu BLC (Back Light Compensation). Tehnologia WDR conține algoritmi de analiză a gradului de expunere a imaginii. Astfel obiectele aflate în zona de imagine cu expunere mai slabă sunt iluminate iar cele spraexpuse sunt întunecate treptat. Astfel se uniformizează nivelul de iluminare din imagine, imaginile devenind clare și mai ușor de vizualizat. Camerele de supraveghere dotate cu WDR pot fi instalate atât în interior cât și în exterior.

Pentru a compara diferența între funcțiile WDR și BLC avem trei imagini: în stânga, imagine fără BLC și WDR, în mijloc – cu BLC activat iar în dreapta, cu funcția WDR activată.

Unele camere de supraveghere folosesc în loc de WDR funcția D-WDR.

Funcția D-WDR (Digital Wide Dynamic Range) – este o alternativă digitală a funcției de WDR contrast dinamic extins; Obiectelor întunecate din imagine li se face prin software o corecție gamma.

Care este diferența între WDR și D-WDR? Funcția D-WDR este varianta inferioară și astfel, mai ieftină, a WDR. Chiar dacă în principiu ambele sunt folosite în același scop, o imagine prelucrată de D-WDR are o calitate inferioară celei prelucrate cu WDR.

Leave a Reply

*